Hoppa till sidans innehåll

Viktig information inför terminsstart.

15 JAN 2021 07:22
  • Uppdaterad: 15 JAN 2021 07:22

 

Hej alla ridande och andra klubbmedlemmar.

Vi har nu fått skärpta regler att förhålla oss till på anläggningen. Den nya Pandemilagen träder nu i kraft och distrikt och föreningar ska följa rekommendationer och råd från myndigheterna, och ha särskild uppmärksamhet på de lokala skärpta allmänna råd som införts.

Det är viktigt att alla läser detta och är medvetna om våra restriktioner på stallet både för att underlätta samt ha förståelse och för att förhindra smittspridning.

Med anledning av de skärpta nationella råden från regeringen och Folkhälsomyndigheten i december tog förbundsstyrelsen beslut att ridskoleverksamheten kan fortgå utifrån en rekommendation att, i möjligaste mån, anpassa till max 8 ridskoleryttare per grupp för elever födda 2004 eller tidigare. Den rekommendationen, som utgår från regeringens beslut att begränsa sammankomster till max 8 deltagare, gäller tills vidare. Grupper med barn och unga under 15 år berörs inte av rekommendationen, inte heller ledare, ridlärare eller annan personal.

I pandemilagen och Folkhälsomyndighetens föreskrifter finns krav på att begränsa antalet besökare på våra klubbar. Det innebär att varje anläggning ska beräkna maxantalet besökare som får vistas i verksamhetens lokaler inomhus samtidigt. 

Beräkningen görs utifrån att alla besökare ska kunna ha 10 kvadratmeter till sitt förfogande. För varje begränsad yta, till exempel sadelkammare, stall, ridhus, andra utrymmen, ska en beräkning av maximalt antal besökare göras. Personal, ledare, ridlärare eller andra uppdragstagare i verksamheten ska inte beaktas i beräkningen av det maximala antalet. Det kommer att sättas upp lappar i stallet och på platser där det informeras om maximalt antal personer.

Vidare har man även bestämt att läktare och omklädningsrum skall hållas stängda och att endast de elever som inte kan iordningsställa hästen får ha en medhjälpare i stallet och bara under tiden för iordningställandet. Endast elever som behöver ledare under ridlektion får ha medföljare.

Alltså ber vi alla elever att byta om hemma och att föräldrar inte vistas på läktare eller stannar kvar i stallet. Alla elever ska även rida med handskar under lektionstid.

Alla elever uppmanas att inte stanna kvar på anläggningen längre än absolut nödvändigt. Kom och rid, och åk därefter hem.

Vi på stallet och Folkhälsomyndigheten påminner om det personliga ansvaret
Du är skyldig att vidta försiktighetsåtgärder för att skydda dig själv och andra mot spridning av covid-19. Kom inte till stallet om du känner några som helst symptom. Du ska själv tänka igenom hur du kan undvika att bli smittad och hur du kan undvika att smitta andra. Du ska visa hänsyn till dina medmänniskor, vilket är särskilt viktigt i förhållande till personer i riskgrupper.

Skribent: Jeanette Vik
Epost: Adressen Gömd

  

logga

 

 GullmarsData

SISU_Webb_Banner_190X190_samverkan

 

 

Postadress:
Lysekils Ryttarförening - Ridsport
Ulseröd 112
45392 Lysekil

Kontakt:
Tel: 0739239044
E-post: This is a mailto link

Se all info